ukenru
figuranta-spravi-khizb-ut-takhrir-z-silnimi-bolyami-vidpravili-v-kartser

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" з сильними болями відправили в карцер

 • 11544 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Фігуранта так званої першої сімферопольської групи у "справі Хізб ут-Тахрір" Айдера Саледінова 4 квітня 2019 року після скарг на сильні болі і прохань про медичну допомогу помістили в карцер СІЗО Ростова-на-Дону. Про це повідомила "Кримська солідарність" в Facebook, передає УНН.

За даними правозахисників, 3 квітня 2019 року на короткостроковому побаченні Айдер розповів дружині про сильні болі у попереку, що його турбували, про болі при русі і про те, що він підозрює зміщення суглоба. Саледінов звернувся за медичною допомогою до медперсоналу СІЗО, але замість надання допомоги він був поміщений в карцер.

Як розповіла адвокат Саледінова Лілі Гемеджі, через сильний біль ув'язнений ліг, накрившись ковдрою, однак через деякий час в камеру з'явився фельдшер і заявив, що лежати ув'язненим не можна, пізніше до Айдера прийшов і черговий, який також умовляв його піднятися. Перемагаючи біль, ув'язнений встав і не лягав до визначеного часу.

Проте, на наступний ранок Айдера перевели в карцер, причому лікар видала на це дозвіл, видавши хворому лише таблетку знеболюючого.

На думку дружини ув'язненого, в його стані перебування в одиночній камері в стоячому положенні з 5 ранку до 9 вечора є справжніми тортурами.

Після проведених трьох днів в карцері Айдер написав скарги на лікаря і співробітників СІЗО. Після цього, вже 7 квітня, Айдер Саледінов знову був переміщений в спецблок СІЗО.

Нагадаємо, рівно місяць тому, в російському СІЗО Айдера Саледінова, підозрюваного в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", яку в Росії вважають терористичною, помістили в спецблок.

Українські Національні Новини

Політика