"У вершковому маслі рівень фальсифікації доходить до 60% - в залежності від бренду", - зазначив експерт.
За його словами, всупереч популярній думці, набагато менше фальсифікату зустрічається в супермаркетах серед відомих брендів, тоді як маленькі підприємства, що реалізують свою продукцію на ринках і ярмарках, частіше вдаються до фальсифікації. Як пояснив експерт, це пов'язано з тим, що великих виробників частіше перевіряють, їх також легше ідентифікувати.
При цьому він уточнив, що рівень фальсифікату вершкового масла на ринках і ярмарках доходить до 80%.
Нагадаємо, в 2018 році Україна імпортувала 220 тис. тонн пальмової олії, що майже на 50 тис. тонн більше, ніж в попередньому 2017 році.
Порцію вершкового масла в 40 г за порадою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун в Україні може дозволити собі тільки заможна родина. Про це повідомив глава Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.