ukenru
erdogan-dopomagaye-zakinchiti-viynu-ale-zelenskiy-ne-gotoviy-do-peregovoriv-putin

Ердоган допомагає закінчити війну, але Зеленський не готовий до переговорів - путін

 • 194517 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Диктатор путін у п'ятницю високо оцінив зусилля президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана щодо припинення війни в Україні, але заявив, що президент України Володимир Зеленський не готовий вести мирні переговори. Про це пише агенство Anadolu, передає УНН.

Деталі

Виступаючи на саміті Шанхайської організації співробітництва в Узбекистані, путін сказав, що Ердоган завжди пропонував зустрічі із Зеленським — хоча він не зробив цього на їхній зустрічі цього разу в Самарканді — і що турецький лідер зробив "значний внесок" у спроби покласти край війні.

путін додав, що президент України Володимир Зеленський не готовий вести мирні переговори.

Доповнення

З початку вторгнення росії в Україну 24 лютого президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово пропонував виступити посередником між двома країнами.

Завдяки миротворчим зусиллям Ердогана у березні Анкара провела дві російсько-українські зустрічі. Спочатку міністрів закордонних справ 10 березня, а потім делегації обох країн 29 березня.

З того часу Ердоган зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським під час візиту до Києва, а пізніше висловив готовність зустрітися з путіним задля досягнення миру.

Анкара, яка має історичні зв'язки з Україною та етнічні зв'язки з кримськотатарською громадою, рішуче виступила проти анексії Криму росією у 2014 році.

Повернення Криму до складу України невід'ємною частиною якої він є, по суті, є вимогою міжнародного права, заявив Ердоган у відеозверненні до Другого саміту Кримської платформи.

Українські Національні Новини

Новини Світу