emmanuel-makron-obitsiaie-rik-rishuchosti-oznamenovanyi-olimpiadoiu-2024

Еммануель Макрон обіцяє «рік рішучості», ознаменований Олімпіадою-2024

 • 42368 переглядiв

У своєму новорічному зверненні Макрон пообіцяв продуктивний 2024 рік, з акцентом на майбутні Олімпійські ігри в Парижі, в умовах підвищеної безпеки через ймовірні терористичні загрози та національні заворушення.

Президент Франції Еммануель Макрон, під час новорічного звернення до нації в Єлисейському палаці в Парижі, згадавши проведені реформи за останній рік, заявив, що ознаменований літніми Олімпійськими іграми 2024 рік має принести ефективні результати. Про це передає УНН із посиланням на CNews.

2024 рік має стати "роком рішучості, ефективності та результатів. Найближчими тижнями я матиму можливість розповісти вам, як наша нація протистоятиме цим викликам

- заявив президент республіки під час 13-хвилинної промови.

Як зазначають ЗМІ, близько 90 000 поліцейських і 5 000 солдатів, під час виступу президента Франції були задіяні для забезпечення безпеки та протидії тому, що уряд назвав "дуже високою" терористичною загрозою.

Президент Тайваню закликала Китай прагнути до мирного співіснування01.01.24, 13:19

Бездіяльність - це не варіант. Діяти - це наш обов'язок перед майбутніми поколіннями. Саме тому я невтомно буду на боці тих, хто діє на благо країни (...) І ніколи - на боці тих, хто віддає перевагу передвиборчим розрахункам, дріб'язковим домовленостям чи своїм особистим інтересам

- зазначив лідер Франції.

Макрон намагався підбадьорити французів після року, позначеного війнами та кризами за кордоном, а також протестами проти непопулярної пенсійної реформи та вуличним насильством після вбивства поліцією підлітка на зупинці в Парижі.

В той же час, понад 800 тисяч людей, згідно з інформацією МВС Франції, вийшли на бульвар Єлисейські поля, щоб зустріти новий рік у масовій вечірці на тематику Олімпіади: вони переглянули відеошоу на Тріумфальній арці, в якому вшановували нинішніх і минулих зірок французького спорту перед опівнічним феєрверком, який тривав 10 хвилин.

Нагадаємо

У Франції у ніч на 1 січня правоохоронці затримали майже 400 правопорушників. Крім того, по всій території країни хулігани спалили близько восьми сотень автомобілів. Про це на своїй сторінці у соцмережі Х заявив міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен.

Ігор Тележніков

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Сили ППО збили над Сумщиною два "шахеди" - ОВА

     • 34300 переглядiв

    У передмісті Києва працює ППО

     • 44834 переглядiв

    Косово отримало безвізовий режим з ЄС

     • 37402 переглядiв