eksportery-hotuiut-dokumenty-dlia-podannia-zaiavky-na-otrymannia-litsenzii-na-postavku-soniashnyku-do-bolharii-ministr

Експортери готують документи для подання заявки на отримання ліцензій на поставку соняшнику до Болгарії - міністр

 • 79091 переглядiв

Міністри сільського господарства України та Болгарії обговорили початок експорту соняшнику за ліцензійним режимом, а українські експортери готуються подавати заявки на отримання ліцензій. Переговори також стосувалися експорту інших культур, таких як ріпак та пшениця.

Механізм дії ліцензій для експорту української аграрної продукції, зокрема соняшнику, обговорили міністри аграрної політики України та Болгарії. Про це повідомило Мінагрополітики, пише УНН.

Деталі

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в рамках онлайн-зустрічі з болгарським колегою Кирилом Ватєвим обговорили початок постачання українського соняшнику в Болгарію за ліцензіями.

Микола Сольський повідомив, що експортери соняшнику вже готують документи для подання заявки на отримання ліцензій. Після погодження заявок з болгарською стороною українські підприємці отримають відповідну ліцензію на експорт соняшнику. Міністр агрополітики наголосив на важливості дотримання ліцензійного режиму експорту деяких видів сільськогосподарської продукції до Болгарії.

Крім того, міністри  обговорили питання експорту до Болгарії ріпаку, пшениці, кукурудзи, ягід, меду та цукру.

Україна планує ретельно відстежувати та контролювати переміщення сільськогосподарські продукції до Болгарії.

Нагадаємо

Нещодавно Україна та Болгарія узгодили деталі запровадження режиму ліцензування експорту українського насіння соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінекономіки: Україна розширює доступні інструменти страхування військових ризиків для експортерів

Ганна Оніщенко

Агроновини

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог атакував Хмельниччину "кинджалом", є приліт - Ігнат

     • 82161 переглядiв