Уточнюється, що в січні-червні Україна експортувала 211 тис. тонн м'яса птиці, у той час як імпорт продукту склав 60 тис. тонн. На 307 млн дол. і 24 млн дол. відповідно.
"Причиною зростання експорту курятини в ЄС є високий рівень якості української продукції, а також зростання внутрішнього виробництва", - пояснюють аналітики.
У Pro-Consulting нагадали, що сьогодні Україна займає 6 місце в рейтингу експортерів курятини.
"Так, найбільші обсяги експортних поставок припали на жовтень і листопад, після чого імпорт української продукції знизився, що пов'язано з маркетинговою політикою найбільшого постачальника", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, найбільшим виробником і експортером курятини в Україні є компанія "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба). Частка МХП в загальному експорті країни - 88%. МХП - одна з двох українських компаній, чия продукція допущена до країн ЄС.
За прогнозами німецьких експертів, в 2019-м Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши, при цьому, Росію, Білорусь і Канаду.