ukenru
eksperti-rozpovili-chomu-gralni-zakladi-unl-prityaguyut-kriminalnikiv

Експерти розповіли, чому гральні заклади "УНЛ" притягують кримінальників

 • 9476 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Резонансні злочини в гральних закладах "Української національної лотереї" (УНЛ) можуть свідчити про нелегальну діяльність цієї компанії. Про це в коментарі УНН заявили експерти грального бізнесу Зоряна Топорецька і нардеп Сергій Каплін, коментуючи резонансне вбивство в столиці.

"Коли ми чуємо то про вбивства, то про грабежі в закладах "УНЛ", це дійсно може свідчити про те, що вони займаються нелегальним бізнесом, зокрема організацією азартних ігор. Класичні точки розповсюдження лотерей навряд чи будуть цікаві людям, які йдуть на грабежі. Там зовсім інші доходи і зовсім інші інтереси", - зазначила З.Топорецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасник перестрілки в "УНЛ" зізнався у вбивстві

Убивство в столиці має стати сигналом для правоохоронних органів, впевнена експерт. Тим більше, що "УНЛ" вважається фаворитом влади та за підтримки Мінфіну хоче монополізувати лотерейний ринок України.

"У всьому світі, коли лотерейним операторам видають право (ліцензію - ред.) проводити лотереї, обов'язково відбувається перевірка", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У гральному закладі "УНЛ" затриманий неадекватний відвідувач зі шприцом

Але, з огляду на покровителів "УНЛ", ця компанія, швидше за все, уникне перевірки, вважає народний депутат України Сергій Каплін. Він упевнений, що діяльність "УНЛ" курується з кабінетів Міністерства внутрішніх справ.

"Безумовно, мережу "УНЛ" потрібно перевірити, але на ці перевірки просто немає політичної волі. Ви ж пам'ятаєте історію про виграш Ляшка в лотерею "УНЛ"", - нагадав С.Каплін.

"Я думаю, що намір монополізувати ринок під "УНЛ" є, і все це буде йти безперервно, поки ми це не зупинимо рішуче і кардинально", - заявив він.

Нагадаємо, компанію "УНЛ" викрили в організації азартних ігор і ухиленні від сплати податків ще півтора роки тому. Тоді Печерський суд столиці зобов'язав фіскалів встановити точну суму збитків державі. Але "УНЛ" вдалося уникнути перевірки з невідомих причин, які не можуть пояснити навіть в прокуратурі.

ЗМІ пов'язають "УНЛ" з нардепом від БПП Олександром Третьяковим, екс-главою АП Борисом Ложкіним і екс-главою ФДМ Ігорем Білоусом. Повідомляється, що Білоус міг отримати частку в компанії шляхом передачі 40 приміщень для ігрових залів в Києві.

Українські Національні Новини

Суспільство