"Щоб здешевити продукт, виробник (варених ковбас і сосисок - ред.) штучно збільшує м'ясну масу за рахунок нашпигування тієї ж соєю", - зазначив експерт.
За його словами, технологія виробництва вареної ковбаси і сосисок дозволяє зробити досить смачний продукт з "не самих хороших" інгредієнтів.
При цьому він пояснив, що чим складніше продукт і чим більше в його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати. Наприклад, більш висококласне м'ясо замінити більш нізкоклассним або взагалі - м'ясом іншої тварини. Крім того, більш доцільно для виробника фальсифікувати ті продукти, у яких компоненти дорожчі, проте які користуються щоденним попитом.
При цьому він уточнив, що сирокопчену, в'ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.
Нагадаємо, в 2018 році Україна імпортувала 220 тис. Тонн пальмової олії, що майже на 50 тис. Т більше, ніж в попередньому 2017 році.