ekspert-rozpoviv-z-chogo-v-ukrayini-roblyat-sosiski-i-kovbasu

Експерт розповів, як фальсифікують ковбасу

 • 17492 переглядiв

"Щоб здешевити продукт, виробник (варених ковбас і сосисок - ред.) штучно збільшує м'ясну масу за рахунок нашпигування тієї ж соєю", - зазначив експерт.

За його словами, технологія виробництва вареної ковбаси і сосисок дозволяє зробити досить смачний продукт з "не самих хороших" інгредієнтів.

При цьому він пояснив, що чим складніше продукт і чим більше в його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати. Наприклад, більш висококласне м'ясо замінити більш нізкоклассним або взагалі - м'ясом іншої тварини. Крім того, більш доцільно для виробника фальсифікувати ті продукти, у яких компоненти дорожчі, проте які користуються щоденним попитом. 

При цьому він уточнив, що сирокопчену, в'ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.
Нагадаємо, в 2018 році Україна імпортувала 220 тис. Тонн пальмової олії, що майже на 50 тис. Т більше, ніж в попередньому 2017 році.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Експерт розповів, як фальсифікують ковбасу

     • 17492 переглядiв

    На Львівщині чоловік кинувся під поїзд

     • 7636 переглядiв

    Українців позбавили місць у двох комітетах ПАРЄ

     • 20636 переглядiв

    Нацбанк: новорічна девальвація в Україну не прийшла

     • 10833 переглядiв

    У Чорному морі знайшли шлюпку з мертвою людиною

     • 14237 переглядiв

    Харків готується прийняти Суперкубок УЄФА

     • 12865 переглядiв

    Кір на Одещині: кількість хворих досягла вже 48

     • 14518 переглядiв