За словами експерта, ТОП-3 найдорожчих регіонів виглядає так:
Закарпатська область – 109,1 грн;
Київ – 105,7 грн;
Харківська область – 105,1 грн.
А от перша трійка найдешевших регіонів наступна:
Тернопільщина – 91,8 грн;
Львівщина – 95,8 грн;
Волинь – 96,7 грн.
Як зазначив Дорошенко, ключовим показником вартості борщу по різних регіонах країни стала вартість м‘яса.
Експерт розглянув страву в розрізі складових, навівши вартість його компонентів:
1. Свинина. Найбільша вартість на Закарпатті – майже 74,3 грн за 600 г. Найменша на Тернопільщині – 59,7 грн. Різниця в ціні між регіонами становить 14,6 грн.
2. Буряк. Найдорожчий - на Волині й місті Києві – по 7,1 грн за півкіло. Найдешевший на Запоріжжі та Полтавщині – по 5,8 грн. Різниця в ціні 1,3 грн за 500 г.
3. Картопля. Найдорожча картопля на Донеччині – 6,1 грн за 500 г. Найдешевша на Волині й Рівненщині – по 4,1 грн. Різниця в ціні складає 2 грн на половині кілограму.
4. Капуста. Найвища ціна на Волині та Закарпатті – по 4,7 грн. Найнижча - у Запорізькій – 3,4 грн за 300 г. Різниця в ціні складає 1,3 грн на 300 г.
5. Морква. Найбільша ціна на Донеччині, Закарпатті та Буковині – по 2,8 грн за 200 г. Найменша в Дніпропетровській і Полтавській областях – по 2 грн. Різниця в ціні 80 коп.
6. Цибуля. Найдорожча цибуля в Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Тернопільській, Херсонській і Чернівецькій областях – по 4,2 грн за 200 г. Найдешевша на Львівщині та Хмельниччині – по 3,8 грн. Різниця в ціні – 40 коп за 200 г.
7. Сметана. Найдорожча в Херсонській області – 12,8 грн за 200 г. Найдешевша на Рівненщині та Тернопільщині – 10,4 грн. Різниця в ціні становить 2,4 грн на 200 г.
Як повідомляв УНН, ціни на продукти у Києві є найвищими в країні.