ukenru
ekspert-rozpoviv-chogo-ne-vistachaye-loukosteram-v-ukrayinskikh-aeroportakh

Експерт розповів, чого не вистачає лоукостерам в українських аеропортах

 • 8566 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Задля того, щоб в Україну заходили лоукостери, аеропортам необхідно зменшити час на обслуговування літаків. Таку думку висловив директор українського державного проектно-технологічного та науково-дослідного інституту цивільної авіації "Украеропроект" Кирил Новіков, передає кореспондент УНН.

"Лоукостерам потрібні швидкопрацюючі аеропорти з низькими тарифами на паливо, на обслуговування. Також має бути зменшений час на обслуговування", - сказав К.Новіков.

За його словами, лоукостер не готовий платити за довгий час перебування літака в аеропорту.

"Йому треба до години часу - розвантажитись, завантажитись, обслужитися і полетіти знов. Якщо це буде забезпечено і буде попит (з боку - ред.) пасажирів, то лоукостери зайдуть", - пояснює експерт.

За його словами, забезпечити належне обслуговування літаків, які використовують європейські лоукостери, наразі можуть 7-8 аеропортів.

"Якщо брати ті лоукостери, які розповсюджені в Європі, які літають на Боїнг-737 та його модифікаціях, на Airbus А-320 та на ембрайерах, а всі ці літаки приблизно однакові, то в нас готових під експлуатацію аеропортів знайдеться 7-8", - додав К.Новіков.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян висловив сподівання, що у 2017 році буде можливим залучення європейських лоукостерів на українському авіаринку.

Українські Національні Новини

Економіка