ukenru
ekspert-rozpoviv-chi-varto-panikuvati-vkladnikam-privatbanku

Експерт розповів, чи варто панікувати вкладникам ПриватБанку

 • 35723 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Панікувати та боятися вкладникам ПриватБанку через рішення суду про незаконність націоналізації банку не потрібно. Таку думку у коментарі УНН висловив міжнародний економічний експерт, голова ГО "Національний інтерес України" Ігор Гарбарук.

"Перш за все вкладникам не потрібно панікувати. Тому що насправді рішення (Окружного адміністративного суду міста Києва про незаконність націоналізації ПАТ "КБ "ПриватБанк"- ред.) буде оскаржене Національним банком України. Навіть якщо буде розпочата процедура повернення банку, вона затягнеться на довго. Тому паніки на ринку бути не може", - сказав Гарбарук.

За його словами, дане рішення було більше політично вмотивованим. Адже рішення мало бути винесене десь на початку травня, а наразі ми спостерігаємо за цим на передодні другого туру виборів президента України.

"Також, варто згадати, що у 2016 році кожен українець, від новонародженого до пенсіонера заплатили в межах 3 500 тисяч гривень на так звану докапіталізацію ПриватБанку. Тобто, якщо ми пам’ятаємо, ми заплатили п’яту частину бюджету у 2016 році, там була сума 116 млрд грн. Тобто ці гроші вийняли з наших кишень", - зазначив Гарбарук.

На думку експерта, якщо станеться так, що Ігор Коломойський отримає свій банк назад, ми можемо попрощатися зі своїми грошима.

"Безумовно пан Коломойський буде вимагати моральної та матеріальної компенсації. Головне щоб не сталася так, щоб ця компенсація була за рахунок бюджету України", - розповів Гарбарук.

Проте, за його словами, навіть, якщо уявити, що теоретично ПриватБанк повернеться до Ігоря Коломойського та його партнерів, вони не зацікавлені щоб збиткувати цей банк.

"Я думаю вони навпаки хотіли щоб він був максимально прибутковий, для того щоб компенсувати собі недоотримані прибутки, які були втрачені ними за ці роки", - розповів Гарбарук.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними рішення, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "ПриватБанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку. 

Українські Національні Новини

Політика