ukenru
ekspert-poradiv-yak-zberigati-ribu

Експерт порадив, як зберігати рибу

 • 84070 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Свіжу і охолоджену рибу можна зберігати в холодильнику не більше трьох діб, а в замороженому вигляді - в середньому, 3-4 місяці. Такі поради дав глава Асоціації рибалок України Олександр Чистяков в коментарі кореспонденту УНН.

"Прісноводна риба, як правило, зберігається гірше морської. Не плануйте зберігати свіжу або охолоджену рибу більше трьох діб. Довше можна тільки в замороженому, в'яленому або сушеному, солоному, копченому і консервованому (рибні консерви і пресерви) вигляді", - порадив експерт.

За його словами, заморожена риба зберігається в середньому 3-4 місяці в залежності від методу та швидкості заморозки. В'ялена або сушена риба при оптимальних умовах - 6 місяців. Солона риба при низькій температурі (не вище 2 градусів за Цельсієм) може зберігатися до півмісяця, а при кімнатній - всього пару днів.

Також Чистяков уточнив, що риба гарячого копчення зберігається зовсім недовго - не більше 3 днів. А якщо використовувалося холодне копчення, то термін може збільшитися до 3 місяців - за умови зберігання її у вакуумній упаковці.

У той же час, глава Асоціації уточнив, що краще всього зберігаються рибні консерви - до трьох років залежно від виду риби, способу консервації та умов зберігання. Термін зберігання пресервів зазвичай не перевищує 4 місяців.

Нагадаємо, при виборі червоної ікри до новорічного столу слід звернути увагу на дату виготовлення, маркування на кришці або ж на крихкість ікри, що продається на вагу.

Українські Національні Новини

Суспільство