"Прісноводна риба, як правило, зберігається гірше морської. Не плануйте зберігати свіжу або охолоджену рибу більше трьох діб. Довше можна тільки в замороженому, в'яленому або сушеному, солоному, копченому і консервованому (рибні консерви і пресерви) вигляді", - порадив експерт.
За його словами, заморожена риба зберігається в середньому 3-4 місяці в залежності від методу та швидкості заморозки. В'ялена або сушена риба при оптимальних умовах - 6 місяців. Солона риба при низькій температурі (не вище 2 градусів за Цельсієм) може зберігатися до півмісяця, а при кімнатній - всього пару днів.
Також Чистяков уточнив, що риба гарячого копчення зберігається зовсім недовго - не більше 3 днів. А якщо використовувалося холодне копчення, то термін може збільшитися до 3 місяців - за умови зберігання її у вакуумній упаковці.
У той же час, глава Асоціації уточнив, що краще всього зберігаються рибні консерви - до трьох років залежно від виду риби, способу консервації та умов зберігання. Термін зберігання пресервів зазвичай не перевищує 4 місяців.
Нагадаємо, при виборі червоної ікри до новорічного столу слід звернути увагу на дату виготовлення, маркування на кришці або ж на крихкість ікри, що продається на вагу.