ukenru
ekspert-ne-viklyuchaye-scho-tomos-mozhe-povernutisya-v-ukrayinu-vzhe-sogodni

Експерт не виключає, що Томос може повернутися в Україну вже сьогодні

 • 16445 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Підписаний членами Священного синоду Томос може повернутись в Україну вже сьогодні. Таку думку висловив релігієзнавець, директор Центру релігійної безпеки Дмитро Горєвой в коментарі кореспонденту УНН.

"Ніякої спеціальної процедури (повернення в Україну підписаної на Фанарі грамоти – ред.) немає, (Томос – ред.) може повернутись вже сьогодні: чартером або рейсовим літаком", - зазначив релігієзнавець.

Водночас у спільноті "Томос-2018", яка займалась висвітленням подій, пов'язаних із наданням незалежності УПЦ, повідомили, що процедура повернення Томосу в Україну може зайняти кілька днів.

"Всі формальні вимоги до легітимності цього документа виконано, і за кілька днів Томос буде доставлено до Києва", - зазначили у спільноті.

Нагадаємо, Томос для України підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату.

Копія Томоса про автокефалію Православної церкви України вже готова і має зберігатись в трапезному храмі Софії Київської.

За результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено Автокефальну Помісну Православну Церкву України і затверджено статут нової церкви.

Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

Українські Національні Новини

Політика