ukenru
ekspert-60-ukrayinskogo-alkogolyu-kontrafakt

Експерт: 60% українського алкоголю – контрафакт

 • 9736 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. У зв'язку із низькою купівельною спроможністю, українці змушені купувати контрафактний алкоголь, частка якого на сьогодні досягла 60%. Про це повідомив власник алкогольного бізнесу Євген Черняк в ефірі однієї із столичних радіостанцій, передає УНН.

“Державна монополія на виробництво спирту потрібна для того, щоб в країні не було іншого спирту, окрім якісного. Державна монополія цю функцію не виконує, тому що кожен може відкрити інтернет, забити в пошуковик “купити контрафактний продукт” і, як мінімум, 20-25 пропозицій побачить з доставкою контрафактного алкоголю. Він не береться з повітря, і його, швидше за все, не завозять з-за кордону, це не вигідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтернет та алкоголь: чи варто ризикувати

В країні існує 70-80 заводів “Укрспирту”, ​​90% з яких простоюють, тому що вони не потрібні, але їх не продають. Тобто, стоїть зачинений непрацюючий завод, але насправді він працює. “Укрспирт” не хочуть приватизувати, тому що хочуть контролювати ринок. Громадяни в зв'язку з тим, що купівельна спроможність впала змушені купувати контрафактний алкоголь. За моїми підрахунками зараз найбільша частка контрафактного алкоголю - близько 60% ”, - сказав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами експерта О.Дорошенка, 95% усіх пропозиції горілки, вина, коньяку та інших “зігріваючих” в Інтернеті — скоріш за все, нелегальні та небезпечні.

Також нагадаємо, за словами голови податкового Комітету ВР Н.Южаніної, за нинішніх завищених акцизах створюються передумови для різкого збільшенні фальсифікату горілчаних виробів на українському ринку.

Українські Національні Новини

Суспільство