ekskomanduvach-silami-v-afganistani-ne-viklyuchaye-zastosuvannya-rf-taktichnoyi-yadernoyi-zbroyi

Екскомандувач силами в Афганістані не виключає застосування рф тактичної ядерної зброї

 • 687037 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Колишній командувач Міжнародними силами сприяння безпеці в Афганістані, американський генерал Стенлі МакКрістал під час виступу на Kyiv Jewish Forum – 2023 зазначив, що не можна ігнорувати ймовірність застосування росією тактичної ядерної зброї. Він не взявся говорити про відсоток такої ймовірності, але зазначив, що зараз складно стверджувати, що цього точно не станеться, передає УНН.

Деталі

Генерал МакКрістал впевнений у тому, що Україну треба підтримувати, надаючи їй, зокрема, зброю і технології, допоки вона не переможе.

У той же час він зауважив: у разі, коли Україна раптово отримає велику кількість зброї, це може породити в росії ідею, що Захід планує вторгнення в рф і що ця країна стала мішенню.

«Ця дещо повільна ескалація у постачанні зброї засмучує українців, але я вважаю, що це природно. володимир путін є старіючим диктатором. Його спадщина, а також утримання влади, певною мірою залежать від успіху цієї «операції». Тож, якщо він зазнає цілковитої невдачі, зазнає військової катастрофи, повної поразки, тоді можна спробувати уявити, що відбуватиметься у його свідомості. І ніхто не можете бути впевненим у тому, що він не розгорне ядерну зброю», - сказав генерал.

Він допускає, що це може бути тактична ядерна зброя, щоб показати партнерам України, що вони перетнули червону лінію і що тепер можлива наземна війна в Західній Європі.

«А це, звичайно, її жахає. Тому путін хотів би, щоб кожен, хто підтримує Україну, мав сумніви. Саме тому ми не можемо ігнорувати ядерну загрозу», - сказав МакКрістал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон: росія втратила право протестувати проти участі України в НАТО

Нагадаємо, основним майданчиком цьогорічного Kyiv Jewish Forum став Вашингтон, де форум проходить під гаслом Stand with Ukraine.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський поговорив із президентом Азербайджану: деталі

     • 515538 переглядiв