ukenru
eksdeputata-sevastopolskoyi-miskradi-suditimut-za-derzhzradu

Ексдепутата Севастопольської міськради судитимуть за держзраду

 • 13610 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради VI скликання, якого підозрюють у сприянні окупації Кримського півострова. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

"За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя, закінчено спеціальне досудове розслідування і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради VI скликання за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років", - йдеться у повідомленні.

Так, слідством встановлено, що у 2014 році підозрюваний, будучи депутатом Севастопольської міської ради VI скликання, прийняв ряд незаконних постанов, підтримавши протиправні рішення Верховної Ради АР Крим про проведення загальнокримського референдуму, яким, у свою чергу, РФ намагалась легітимізувати окупацію території АР Крим і міста Севастополя, а також їх незаконне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації.

"Таким чином, своїми діями обвинувачений завдав шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, допомагаючи Російській Федерації окупувати півострів", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що досудове розслідування здійснювалося ГУСБУ в АР Крим (з дислокацією у місті Херсон).

Також повідомляється, що загалом прокуратурою автономії до суду скеровано 35 обвинувальних акти щодо депутатів Севастопольської міської ради, які сприяли окупації півострова.

Нагадаємо, під суд підуть двоє севастопольських ексдепутатів за державну зраду.

Українські Національні Новини

Суспільство