ukenru
eksberkutivtsya-pidozryuyut-u-zhorstokomu-pobitti-ukrayintsya-za-natssimvoliku-v-okupovanomu-krimu

Ексберкутівця підозрюють у жорстокому побитті українця за нацсимволіку в окупованому Криму

 • 13413 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Слідчі поліції Криму повідомили про підозру омонівцю за побиття українського активіста за використання української символіки, яка була на його велосипеді. Наразі слідчими вирішується питання про оголошення його у міжнародний розшук. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Нацполіції.

"У 2016 році у Севастополі діючий співробітник російського спецпідрозділу ОМОН, у минулому працівник підрозділу "Беркут" МВС України, наніс потерпілому тяжкі тілесні ушкодження. Мотивом побиття стала наявність на велосипеді потерпілого української символіки", - йдеться у повідомленні.

Слідчими встановлено, що 7 вересня 2016 року діючий співробітник російського спецпідрозділу ОМОН, перебуваючи у окупованому Севастополі, наніс тілесні ушкодження кримчанину, 1977 року народження. У потерпілого було діагностовано відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, переломи орбіти, закритий перелом кісток носа.

"Нападник побив кримчанина на ґрунті національної ненависті, зокрема до громадян України, українських активістів, котрі мешкають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, побачивши на рамі його велосипеда українську символіку", - повідомили у Нацполіції.

Зазначається, що після побиття підозрюваний повалив потерпілого на землю, зв’язав руки пластиковими стяжками та утримав в такому положенні понад три години.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим працівники слідчого управління поліції Криму повідомили зловмиснику про підозру. Наразі він проходить службу в підрозділі "ОМОНі" Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Так, зловмиснику повідомлено про підозру за вчинення правопорушень, передбачених трьома статтям ККУ. Зокрема, за ч. 2 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на приниження національної честі та гідності, а також обмеження прав за ознаками політичних та інших переконань, поєднані з насильством), ч. 2 ст. 121 (умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень, з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості) та ч.1 ст.146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді до 10 років позбавлення волі.

"На теперішній час слідчими вирішується питання про отримання щодо підозрюваного відповідної санкції суду та оголошення його у міжнародний розшук", - додали у Нацполіції.

Нагадаємо, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова провела особисту та онлайн-зустріч з родинами українських політв'язнів, які незаконно утримуються на території РФ та тимчасово окупованого Криму, де запевнила, що процес перемовин щодо звільнення українців триває, і розповіла деталі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП