ukenru
eks-prezidenta-peru-zasudili-do-36-misyatsiv-poperednogo-uvyaznennya

Екс-президента Перу засудили до 36 місяців попереднього ув'язнення

 • 11985 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Суд в Лімі, столиці Перу, прийняв рішення про призначення попереднього ув'язнення колишньому президенту країни Педро Пабло Кучинськи, який є фігурантом кримінальної справи про корупцію. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в суботу на офіційній сторінці суду столиці в Twitter, передає УНН.

У ньому наголошується, що термін попереднього ув'язнення на час розслідування складе 36 місяців.

Нагадаємо, 10 квітня суд Ліми прийняв рішення укласти Кучинськи під варту терміном на 10 днів. Про цю запобіжний захід клопотав спецпрокурор Хосе Домінго Перес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-президент Перу помер в лікарні після спроби самогубства

Раніше суд заборонив екс-президенту залишати територію країни до закінчення розслідування справи. В кінці 2017 року стало відомо, що з 2004-го до 2013 року бразильська будівельна корпорація Odebrecht перевела фірмам, пов'язаним з Кучинськи (в цей період він був міністром економіки і прем'єр-міністром), близько 4,8 млн доларів в якості винагороди за "консультаційні послуги". Політик відкидає висунуті проти нього звинувачення в отриманні хабарів.

У березні 2018 року Конгрес (однопалатний парламент) Перу прийняв відставку Кучинськи з поста глави держави. На посаду глави держави вступив Мартін Віскарра, який в адміністрації Кучинський був першим віце-президентом.

Українські Національні Новини

Політика