ukenru
eks-ministra-o-klimenka-viklikali-do-gpu

Екс-міністра О.Клименка викликали до ГПУ

 • 7706 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України викликала Олександра Клименка для проведення слідчих та процесуальних дій. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою О.Клименка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.4 ст.28, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.4 ст.28, ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

"Наразі у кримінальному провадженні виникла необхідність у виклику підозрюваного О.Клименка до органу досудового розслідування для проведення слідчих та процесуальних дій. Підозрюваному О.Клименку необхідно прибути до Головної військової прокуратури о 10-00 год. 10 та 14 березня 2017 року", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко підозрюється у тому, що у період квітня 2012 – вересня 2013 років, займаючи посади голови ДПС (Міністерства доходів і зборів) України у складі створеної та очолюваної екс-президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3 166 090 тис. грн, шляхом незаконного відшкодування ПДВ на рахунки фіктивних підприємств в особливо великому розмірі, які було розподілено між учасниками злочинної організації.

Як повідомляв УНН, суд відмовив захисту О.Клименка у відводі судді, яка розглядає клопотання прокуратури стосовно заочного слідства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП