ekonomika-ukrayini-postupovo-vidnovlyuyetsya-odnak-zatyazhna-viyna-stanovit-znachniy-rizik-mvf

Економіка України поступово відновлюється, однак затяжна війна становить значний ризик - МВФ

 • 50066 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. В Міжнародному фоні заявляють про поступове відновлення економіки України в цьому році. Втім попереджають, що значний ризик для економіки становить тривалість та інтенсивність війни. Про це йдеться у регіональному прогноз МВФ для Європи, інформує УНН.

Деталі

Після російського вторгнення, коли 2022 року темпи зростання знизилися на 29%, в цьому році економіка України поступово відновлюється. У першому кварталі її зростання становило 2,4% з урахуванням сезонного коригування за квартал і продовжила зростати в другому кварталі.

На думку МВФ, загальне зростання економіки 2023 року становитиме 1-3%.

Відновлення економіки в МВФ пояснюють підвищенням стійкості компаній до зовнішніх впливів під час війни, що підкріплюється відновленням економіки.

Як зазначається, валютний ринок залишався загалом стабільним, чому сприяла значна міжнародна фінансова підтримка.

Однак, як вказують у прогнозі, попри позитивні результати останніх років, тривалість та інтенсивність війни становлять значний ризик для економіки. Все залежить від результату війни, масштабів витрат на відновлення, повернення мігрантів, структурних реформ і перспектив вступу до ЄС.

Доповнення

У Національному банку України припускають, що за підсумками цього року інфляція сповільниться до 5,8%, економіка продовжить ріст у поточному - майже на 5% - і в наступному роках. Рівень безробіття знизиться, але ситуація на ринку праці ще тривалий час буде складною.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Нардепу Дубінському вручили протокол про корупцію - ДБР

     • 46614 переглядiв