ukenru
ekonomichniy-zvit-fakhivtsiv-vstanoviv-bezpidstavnist-zastosuvannya-rotterdam-sitnik

Економічний звіт фахівців встановив безпідставність застосування "Роттердам+" - Ситник

 • 14796 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Національне антикорупційне бюро України отримало економічний звіт фахівців, в якому зазначається, що через безпідставно застосований тариф "Роттердам+" незаконно стягнена сума становить 15 млрд грн. Про це він сьогодні сказав на засіданні Комітету з питань запобігання і протидії корупції, відповідаю на запитання про те, про що він говорив з Президентом на зустрічі вночі, про що повідомляли ЗМІ, передає кореспондент УНН.

"Що стосується цієї справи. Днями отримано економічний звіт фахівців про те, що дійсно це був безпідставно застосований тариф "Роттердам+" Встановлена сума отриманих коштів в результаті необґрунтованого застосування цієї формули – ця сума складає 15 млрд грн. Але для того, щоб прийняти остаточне рішення у справі, потрібна експертиза. Зараз вирішується питання разом з прокурором про призначення експертизи. І після отримання експертизи буде остаточне рішення. У справі, коли йдеться про збитки, призначення експертизи є обов’язковим", - зазначив він.

Також, за словами Ситника, у межах провадження є низка міжнародно-правових доручень, відповідь на які також буде впливати на остаточне рішення у справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник розповів про слідство у справі формули "Роттердам плюс"

"Робота проведена. Фактично зараз ми на фінальній стадії до остаточного рішення", - підкреслив він.

Крім того, Ситник розповів, що під час обшуку вилучили в НКРЕКП потрібну документацію стосовно "Роттердам+". При цьому, він уточнив, що ДТЕК видав всю потрібну документацію добровільно.

Як повідомляв УНН, НКРЕКП скасувала формулу розрахунку ціни на електроенергію "Роттердам+"

Українські Національні Новини

Економіка