ukenru
ekologichne-likho-u-krimu-u-vr-ne-viklyuchili-porushennya-pitannya-pro-khimataku-z-boku-okupantiv

Екологічне лихо у Криму: у ВР не виключили порушення питання про визнання хіматаки з боку окупантів

 • 9788 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав міжнародні організації, в першу чергу природоохоронні, та інших міжнародних партнерів надіслати до окупованого Криму незалежну моніторингову місію, яка б могла дати сьогодні об’єктивну оцінку масштабній екологічній катастрофі, яка сталася на півночі окупованого Криму, і визначити реальну загрозу для всього регіону, передає УНН з посиланням на прес-службу парламенту.

За його словами, українські прикордонники та екологи фіксують факти хімічного забруднення повітря на межі з окупованим Кримом. "За нашими даними, це сталося внаслідок того, що російські окупаційні війська обстріляли відстійники титанового та содового заводів", - зазначив спікер ВР.

Парубій наголосив, що у разі недопущення моніторингової місії до окупованого Криму, Верховна Рада повинна визнати, що "ця катастрофа - ще один факт хімічної атаки, здійсненої російськими окупантами в Криму, яка також спрямована проти українських громадян".

"Російський агресор перетворює наш квітучий Крим на полігон для випробування небезпечних зразків зброї", - сказав він і закликав усі країни світу "засудити та покарати державу-терориста Росію за застосування хімічної зброї по усьому світу: у Сирії, у Великій Британії, в Україні".

Нагадаємо, у прилеглих до Криму районах Херсонщини взяли проби води та ґрунту.

Українські Національні Новини

Політика