ukenru
dvoye-britantsiv-gotuyuchi-terakt-zakokhalisya

Двоє британців закохалися, готуючи теракт

 • 11123 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Британський суд визнав винними в підготовці теракту чоловіка і жінку, які познайомилися незадовго до цього через сайт знайомств, повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

За інформацією видання, 36-річний виходець із Судану Мохаммед познайомився з 33-річною мешканкою Лондона Ель-Хассан, оскільки вона працювала фармацевтом і володіла необхідними для створення вибухових речовин знаннями. При цьому пара розділила не тільки “загальну ідеологію, а й емоційну прихильність один до одного”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США американець засуджений до 15 років в'язниці за підтримку ІД і планування терактів

Обвинувачені перебували в постійному контакті, але крім звичайних повідомлень обмінювалися екстремістськими відеороликами та фотографіями, пише видання.

Після арешту пари в грудні поліція виявила у них вдома кілька компонентів для вибухівки. Крім того, правоохоронні органи отримали інформацію про те, що чоловік присягнув на вірність терористичного угруповання “Ісламська держава”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії заявили про арешт підозрюваних у підготовці теракту

Затримані заперечували свою провину.

За даними видання, вирок буде винесено в кінці лютого.

Як раніше повідомляло УНН, затриманий співробітниками ФБР американець, який планував здійснити терористичний акт в місті Сан-Франциско (штат Каліфорнія) на Різдво, в минулому служив в Корпусі морської піхоти США і підтримує терористичне угрупування “Ісламська держава”.

Українські Національні Новини

Новини Світу