dvokh-zhurnalistiv-z-donbasu-zaluchili-do-peregovoriv-u-tkg

Двох журналістів з Донбасу залучили до переговорів у ТКГ

 • 11864 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Журналістів Сергія Гармаша і Дениса Казанського залучили до участі у засіданнях тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі як представників тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про це вони написали у Facebook, передає УНН.

"Важливе оголошення. З сьогоднішнього дня я беру участь в засіданнях Тристоронньої контактної групи по Донбасу. Нагадаю, що вона називається тристоронньою, оскільки сторонами переговорів вважаються України, РФ і ОБСЄ (ЛДНР не сторони конфлікту). Відразу попереджаючи ваші питання, скажу, що йдеться не про Консультативну раду, яку планували створити раніше і проти якої виступило суспільство. Від ідеї створення такої ради відмовилися, і її не буде", - зазначив Казанський.

"... до переговорів залучена група корінних жителів Донбасу, які виїхали в 2014 році через переслідування і погрози, у число яких увійшов і я", - додав він.

Своєю чергою, Гармаш також заявив, що йому "запропонували увійти до складу української делегації в Мінській ТКГ".

"Сьогодні вже буду брати участь в роботі політичної підгрупи. Як представник ОРДЛО. Звучить страшно. Насправді я вже п'ять років говорю на всіх ефірах: якщо вже вам так дорогі Мінські угоди, а в них записано зобов'язання України "консультуватися" і "узгоджувати" деякі законопроекти з "представниками окремих районів Донецької та Луганської області", то я теж з Донецька, ведіть переговори зі мною!" - зазначив Гармаш.

Нагадаємо, раніше були внесені зміни у склад делегації України в ТКГ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Двох журналістів з Донбасу залучили до переговорів у ТКГ

     • 11864 переглядiв

    Мітинг під Кабміном: у поліції повідомили про ситуацію

     • 21938 переглядiв

    У Києві за вихідні сталося близько 170 ДТП

     • 12866 переглядiв

    У Бахмуті собака покусав 4-річну дитину

     • 20887 переглядiв