duzhe-vazhlyvo-shchob-hlava-kytaiu-pidtrymav-ukrainu-zelenskyi

Дуже важливо, щоб глава Китаю підтримав Україну – Зеленський

 • 33291 переглядiв

Президент України Зеленський підкреслює важливість підтримки главою КНР Сі Цзіньпіном українського суверенітету та міжнародних норм, таких як ядерна безпека та територіальна цілісність. Зеленський також прагне, щоб Китай підтримав українську "Формулу миру".

Дуже важливо, щоб глава Китаю Сі Цзіньпінь підтримав Україну. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в  інтерв’ю Associated Press, передає кореспондент УНН.

Я думаю, що дуже важливо, щоб президент Сі Цзіньпін підтримав Україну. Безумовно він буде балансувати через свої історичні відносини й економічні тощо. Але є речі безумовні, в таких речах немає виключень до людини, або до держави. Є тільки політика, вона справедлива, або вона поза будь-якого закону 

- сказав Зеленський.

Деталі

Президент перерахував безумовні речі, які, на його думку, іноземні лідери повинні підтримувати.

 "Є безумовні речі – це ядерна безпека, територіальна цілісність, суверенітет держави, справедливість, виклики через депортацію дітей, харчова безпека. Безумовні речі, які я вважаю, що лідери повинні підтримувати. Навіть, якщо у них достатньо й немає дефіциту з зерном, кукурудзою, соняшником, вони розуміють, що є речі, які є червоними лініями. Які не можна переходити. Тому з цього боку я хотів би, щоб Китай підтримав Формулу миру", - зазначив Зеленський.

Доповнення

У квітні 2023 року Зеленський провів телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Лідер Китаю Сі не відвідував Україну з початку повномасштабного вторгнення. Європейські лідери закликали Сі Цзіньпіна принаймні поговорити по телефону з Президентом України Володимиром Зеленським, але китайський лідер до квітня не робив цього.

Україна публічно запросила Китай долучитися до української "формули миру".

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дубінський заявив, що його нібито побили у СІЗО

     • 34232 переглядiв