ukenru
duda-pidpisav-zakon-schodo-pidgotovki-polschi-do-zhorstkogo-brexit

Дуда підписав закон щодо підготовки Польщі до жорсткого Brexit

 • 10415 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Глава польської держави Анджей Дуда підписав закон щодо підготовки Польщі до жорсткого Brexit. Документом передбачено, зокрема, захист інтересів польських клієнтів британських фінансових установ. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське Радіо.

Підписаний закон покликаний гарантувати можливість подальшого виконання кредитних угод і договорів страхування, укладених до настання жорсткого Brexit.

Закон вступить в силу одночасно з виходом Великоїх Британії з ЄС, якщо останній відбудеться без укладення договору.

Польща також готова до продовження виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу. Про це заявив прем'єр Матеуш Моравецкій за підсумками зустрічі з переговірником ЄС по Brexit Мішелем Барньє, яка пройшла у Варшаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські парламентарії проведуть третє голосування по угоді щодо Brexit

"Ми відкриті до пропозицій Лондона продовжити процес виходу Великої Британії з ЄС, будь то на 6, 9 або всі 12 місяців. Це прийнятні заходи, особливо, якщо врахувати наше бажання, щоб Велика Британія залишилася. Якщо ж це не є можливим, ми хочемо, щоб Brexit проходив впорядковано", - зазначив польський прем'єр.

Нагадаємо, Брюссель погодився перенести дату Brexit з 29 березня на 22 травня, за умови, що британський парламент ще на цьому тижні прийме узгоджену раніше угоду. До цього часу британські парламентарії вже двічі її відхилили.

Українські Національні Новини

Новини Світу