ukenru
dubilet-rozpoviv-koli-v-ukrayini-znikne-zarplatne-rabstvo

Дубілет розповів, коли в Україні зникне "зарплатне рабство"

 • 49068 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Наша робота по боротьбі з "зарплатним рабством" наближається до фінішної прямої. Якщо все піде за планом, рабства не буде вже у травні. Про це міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет написав у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Наша робота по боротьбі з зарплатним рабством наближається до фінішної прямої", - написав Дубілет і додав, що НБУ опублікував відповідний проєкт постанови.

Він нагадав, що зарплатне рабство в Україні законом заборонено, але дефакто бухгалтери часто не дозволяють вільно обирати банк для отримання зарплати. Ця постанова дозволить визначати номер рахунку (IBAN) будь-якого банку у відомості без зайвих рухів збоку бухгалтерії.

"Коли постанова буде прийнята, це буде серйозний крок для розвитку конкуренції у банківській сфері. Якщо все піде за планом, рабства не буде вже у травні", - резюмував міністр.

Як повідомляв УНН, Кабмін розпочав проект, яким хоче побороти "зарплатне рабство" в Україні. Тобто надати людям можливість самим обирати на картку якого банку вони будуть отримувати зарплату.

Українські Національні Новини

Політика