ukenru
dtp-z-pyatma-zagiblimi-na-vinnichchini-vodiy-pide-pid-sud

ДТП з п'ятьма загиблими на Вінниччині: водій піде під суд

 • 13681 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. За ДТП, що сталася у липні і призвела до загибелі п’яти людей на Вінничині, під суд піде водій мінівену, який потрапив в аварію. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Вінницької обласної прокуратури.

“Завершено досудове розслідування ДТП, що призвела до загибелі п’яти людей... До Літинського районного суду Вінницької області надіслано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням водія автомобіля марки Opel моделі Zafira”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за даними слідства, водій транспортного засобу у липні цього року, здійснюючи рух неподалік села Громадське Літинського району, не обрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого допустив виїзд на зустрічну смугу руху та подальше зіткнення із вантажним автомобілем марки MAN.

“Унаслідок ДТП, від отриманих тілесних ушкоджень загинули п’ять пасажирів автомобіля Opel. За результатом досудового розслідування чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України. Наразі обвинувачений перебуває під вартою”, - вказано у повідомленні.

Додамо, що ч. 3 ст. 286 КК України стосується порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили загибель кількох осіб, і карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, у липні четверо людей загинули у ДТП з вантажівкою на Вінниччині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП