dozvoliat-zaluchyty-dodatkovi-resursy-na-vidbudovu-ukrainy-uriad-ukhvalyv-vazhlyvi-rishennia

Дозволять залучити додаткові ресурси на відбудову України: уряд ухвалив важливі рішення

 • 33870 переглядiв

Кабінет міністрів України схвалив заходи щодо залучення 4,5 млн євро грантів на ремонт житла від МБРР та Міжнародної асоціації розвитку, а також додаткові ініціативи з надання допомоги, які наразі реалізуються. Прем'єр-міністр Шмигаль наголосив на триваючій міжнародній підтримці зусиль з відновлення.

Кабінет міністрів України ухвалив два рішення, які дадуть змогу залучити додаткові ресурси на відбудову України. Зокрема йдеться про залучення 4,5 млн євро грантових коштів від МБРР та від Міжнародної асоціації розвитку на ремонт пошкодженого житла.  Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, якого цитує Урядовий портал, передає УНН.

"Перше — це зміни до грантової угоди з ЄІБ про модернізацію системи водопостачання і водовідведення у Миколаєві. Сума гранту буде збільшена з 5 до 8 млн євро. Друге рішення — це залучення 4,5 млн євро грантових коштів від МБРР та від Міжнародної асоціації розвитку на ремонт пошкодженого житла", — зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що триває також плідне співробітництво України та USAID за всіма ключовими напрямками. Одна з останніх ініціатив — це партнерство з "Укрзалізницею" для її інтеграції до Транс’європейської транспортної мережі. На будівництво двоколійної залізничної ділянки в 75 км буде виділено 225 млн доларів.

"Відбудовуємо також лікарні й амбулаторії, щоб люди мали повсюдний доступ до медичних послуг. Після російського вторгнення вже відновили повністю або частково 847 об’єктів охорони здоров’я", — підкреслив Шмигаль.

Прем’єр-міністр подякував усім партнерам, які підтримують ініціативи з відбудови України. Так, Уряд Британії допоможе відновити мости на Київщині, Уряд Німеччини надає кошти для пільгових кредитів ВПО, Японія анонсувала виділення 4,5 млрд доларів на програми відновлення.

Доповнення

11 грудня виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України, що відкриває шлях Україні до отримання чергового траншу обсягом майже 900 млн дол.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Верховний суд Техасу скасував виняток щодо абортів

     • 30465 переглядiв

    Ракетна атака по столиці: є постраждалі

     • 28011 переглядiв