ukenru
dotsent-yakiy-vimagav-vid-studentki-400-dol-khabara-postane-pered-sudom

Доцент, який вимагав від студентки 400 дол. хабара, постане перед судом

 • 8787 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Доцент Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля вимагав у студентки 400 доларів за написання та успішний захист дипломної роботи. На отриманні другого траншу хабара чоловіка було затримано. Наразі до суду скеровано обвинувальний акт. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.

“Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно доцента одного із факультетів Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, якого було викрито на хабарництві. Викладачеві інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 354 КК України (одержання працівником установи, який не є службовою особою, неправомірної вигоди)”, - йдеться у повідомлення.

Слідчі встановили, що за написання та успішний захист дипломної роботи викладач вимагав від студентки хабар в розмірі 400 доларів. Першу частину грошей, а це 100 доларів, викладач отримав ще в грудні 2018-го. При отриманні решти – 300 доларів чоловіка й затримали.

За клопотанням прокуратури до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від 200 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 2 років.

Як повідомляв УНН, затриманий на хабарі чоловік виявився колишнім викладачем чернівецького вишу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП