ukenru
dostupni-krediti-5-7-9-za-tizhden-banki-vidali-kreditiv-na-55-5-mln-grn

Доступні кредити 5-7-9%: за тиждень банки видали кредитів на 55,5 млн грн

 • 13748 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. За останній тиждень травня банки-партнери видали 75 кредитів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" на суму в 55,5 млн грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінфіну.

"Державна програма "Доступні кредити 5-7-9%" набирає обертів. Лише за останній тиждень травня банки-партнери видали 75 нових кредитів за базовими умовами програми на загальну суму в 55,5 млн гривень. Загалом же в рамках програми вже видано 554 кредити на суму понад третину мільярда гривень (348,4 млн грн)", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, банки розпочали кредитування за новим інструментом програми – часткові кредитні гарантії. На минулому тижні Укргазбанк видав два таких "гарантованих кредити" на загальну суму 2,8 млн гривень.

Також банки-партнери програми розпочали прийом заявок на нові інструменти програми, які були введені урядом в час дії карантинних заходів з протидії пандемії COVID-19. Зокрема за тиждень попит на позики під такі умови склав 346 млн гривень. 20% портфелю сформували приватні банки, які нещодавно долучились до програми.

"На минулому тижні Фонд підписав угоди про партнерство з трьома новими банками. Тепер можливостями програми "Доступні кредити 5-7-9%" можуть скористатися клієнти одного з лідерів банківського ринку по роботі з малими та середніми підприємствами – Альфа-Банку, а також банку ГЛОБУС та Полікомбанку. Найближчим часом будуть підписані угоди з ОТП Банком та Міжнародним Інвестиційним Банком", - додали в Міністерстві.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розширив програму кредитування бізнесу 5-7-9%, відтак, безвідсоткові ставки по кредиту будуть доступними тим, хто збереже не менше 60% фонду оплати праці та 80% чисельності персоналу.

Українські Національні Новини

Політика