doslidzhennya-bilshist-britantsiv-pozitivno-stavlyatsya-do-rozmischennya-ukrayinskikh-bizhentsiv

Дослідження: більшість британців позитивно ставляться до розміщення українських біженців

 • 712262 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Згідно з дослідженням, вісім з десяти осіб у Великій Британії, які прийняли українців, сказали, що у них є позитивний досвід розміщення біженців, тоді як більшість населення вважає, що Велика Британія має продовжувати приймати людей із зон бойових дій. Про це пише The Guardian, інформує УНН.

Деталі

Докладне опитування громадської організації More in Common показало, що 88% людей, які прийняли біженців з України, зробили б це знову, і лише 3% заявили, що не будуть.

З'ясувалося також, що 68% британців вважають, що той факт, що Велика Британія прийняла понад 150 000 біженців з України, це добре, і лише 17% вважають, що це погано.

Дослідження More in Common показало, що господарі оцінили своє загальне враження від програми «Дома для України» на 7,72 бала з 10, а те, як вони ладнали зі своїми українськими гостями, на 8,43.

З'ясувалося, що багато господарів були готові підтримати гостей з інших країн: троє з 10 господарів заявили, що підтримають афганського біженця, який зараз проживає в готелі, а семеро з 10 господарів готові знову прийняти біженця, заявивши, що готові підтримати або афганського або українського біженця.

Однак вони були менш позитивними щодо підтримки з боку уряду, оцінивши її на 5,04 бала з 10, а взаємодію з місцевою радою після прибуття біженця оцінили на 5,86.

Деякі з господарів зіткнулися з проблемами в цьому досвіді, включаючи допомогу людям з травмами, культурними відмінностями, такими як мовний бар'єр або різні харчові звички, та доступ до таких послуг, як стоматолог для своїх гостей.

Додамо

Висновки зроблені на тлі розбіжностей щодо політики Ріші Сунака щодо затримання та депортації біженців, які намагаються перетнути Ла-Манш на невеликих човнах. Сунак зробив зупинку човнів політичним пріоритетом через переконання, що британські виборці хочуть покласти край в'їзду людей до Великої Британії таким чином, незважаючи на відсутність альтернативних безпечних та законних маршрутів для біженців до Великої Британії.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    До Італії за вихідні прибуло понад 1000 мігрантів на човнах

     • 795581 переглядiв

    Херсонщина на місяць скасує “сухий закон”

     • 714170 переглядiв

    Виявлення походження Covid-19 є моральним обов'язком - ВООЗ

     • 359080 переглядiв

    У Києві сильна заметіль

     • 1521486 переглядiв