ukenru
dorogi-v-rumuniyi-naygirshi-v-yes

Дороги в Румунії - найгірші в ЄС

 • 30016 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Незважаючи на зростаючу потребу в поліпшенні інфраструктури, яка дозволила б людям і товарам швидше пересуватися по країні і в Західну Європу, будівництво автострад в Румунії просувається дуже повільно - на 22 кілометри на рік. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

Підрахунки провели експерти місцевої неурядової організації Pro Infrastructure, яка відстежує стан дорожньої мережі Румунії. Протяжність високошвидкісних магістралей в країні становить 750 кілометрів - всього лише 5% всієї дорожньої інфраструктури. Бухарест щорічно оголошує про великі дорожні плани, але всякий раз щось заважає їх виконанню.

На додаток до цього, неефективне планування дорожнього будівництва іноді призводить до катастроф. У 2015 році через зсуви обрушилася частина нової автотраси на заході країни. Через нестачу високошвидкісних доріг страждає туристичний сектор, але транспортні компанії несуть ще більші економічні втрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розтрата на ремонті доріг: в Київській області розслідують недостачу майже 800 тис. грн

Румунія є частиною важливого загальноєвропейського транспортного коридору №4 який веде з морського терміналу в Костянтині на Чорному морі до Салоніків на півдні Європи в Греції і потім на захід в Дрезден і Нюрнберг в Німеччині. Дорожня інфраструктура всередині країни відіграє важливу роль в загальному взаємозв'язку доріг. Румунська частина цього коридору становить 834 кілометри, але функціонує тільки 70%.

Маттео Патроне, регіональний директор EBRD (Європейського банку реконструкції та розвитку) по Румунії та Болгарії: "Інфраструктура є основою зближення різних регіонів країни і однією з головних складових для цього. І в Румунії існує очевидний інфраструктурний розрив. Там всього 750 кілометрів автотрас, це країна з самою слабо розвиненою дорожньою мережею в ЄС з точки зору чисельності населення і площі. Ще дуже багато треба зробити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект бюджету: на будівництво доріг в наступному році буде виділено 56 млрд грн

За даними дослідження Світового економічного форуму, в минулому році Румунія посіла останнє - 28 місце в списку країн ЄС за якістю дорожньої інфраструктури, а в 2015 році - 25 місце за темпами завершення загальноєвропейської транспортної мережі TEN-T.

Українські Національні Новини

Новини Світу