ukenru
dopomoga-energosektoru-ta-sanktsiyi-proti-rosatomu-delegatsiya-minenergo-pratsyuye-u-vashingtoni

Допомога енергосектору та санкції проти "росатому": делегація Міненерго працює у Вашингтоні

 • 60419 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Делегація Міненерго на чолі з міністром енергетики України Германом Галущенком перебуває з робочим візитом у США. Планується обговорення, зокрема, вдосконалення механізмів і координації надання допомоги енергосектору, необхідність посилення санкційного тиску на російську ядерну галузь. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міненерго.

Цитата

«Під час візиту обговорюватимуться питання імплементації і продовження реформ в українській енергетиці, вдосконалення механізмів і координації надання допомоги енергетичному сектору, розширення співробітництва між країнами у сфері відновлення енергетичного сектору, необхідність посилення санкційного тиску на російську ядерну галузь», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що програмою передбачено зустрічі Галущенка з міністром енергетики США Дженніфер Ґренголм, міністром торгівлі США Джиною Раймондо, спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, заступниками Держсекретаря США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримка партнерів допоможе Україні пройти прийдешню зиму – Галущенко

Також очільник Міненерго зустрінеться з керівництвом Агенції США з міжнародного розвитку USAID, Світового банку, групою американських сенаторів, керівництвом Торговельної палати США, представниками Ради національної безпеки США, бізнесу та Атлантичною Радою.

«Передбачене також підписання низки робочих документів, зокрема меморандуму про співпрацю з Fuel Cell and Hydrogen Energy Association (FCHEA) - провідною галузевою асоціацією в Сполучених Штатах, що представляє понад дев’яносто організацій, які опікуються виробництвом, розповсюдженням та використанням інноваційної, чистої, безпечної та надійної водневої енергії», - зазначається в повідомленні.

Українські Національні Новини

Економіка