ukenru
dopoki-krail-shukaye-pidstavi-dlya-nakladennya-sanktsiy-na-1xbet-bukmeker-zbiraye-osobisti-dani-ukrayintsiv

Допоки КРАІЛ шукає підстави для накладення санкцій на 1xBet, букмекер збирає особисті дані українців

 • 256681 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Допоки Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей шукає підстави аби ініціювати накладення санкцій на проросійського букмекера 1xBet, той займається збором особистих даних українців. Про це йдеться у розслідуванні InformNapalm, передає УНН.

Деталі

Журналісти-розслідувачі наголошують, що ТОВ «ТБК», яка представляє бренд 1xBet - це лише “верхівка російського айсберга”, що намагається збирати інформацію про українців, які грають в азартні ігри.

За їх словами, власники букмекерської контори Сєміохін, Казорін та Каршков будують велику мережу з отримання особистих даних українців. А 1хBet – лише одна з її частин, у яку входить низка інших букмекерських брендів. Зокрема - ПОІНТЛОТО, Melbet, FanSport та BetWinner.

Цитата

“Особисті дані українців – це саме та ціна, яку вони (власники 1xBet - ред.) мають платити спецслужбам за закриті кримінальні справи та можливість і надалі працювати в росії. Очевидним і для СБУ, і для РНБО, має бути простий факт: чутливі дані про гравців в азартні ігри – це надзвичайно цінна інформація для ворожої розвідки, яка використає цю інформацію для вербування агентів в Україні.

Зупинити побудову російської мережі можуть лише СБУ та РНБО шляхом застосування санкцій до фізичних осіб-власників 1хBet та фактично пов’язаних з ними українських букмекерських брендів і сайтів”, - заявляють розслідувачі.

Водночас, як повідомляють у Міністерстві юстиції України, ініціювати введення санкцій проти 1xBet має Комісія з регулювання державних ігор та лотерей.

Однак, там і досі шукають підстави для цього.

Контекст

6 вересня Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей позбавила ліцензій ТОВ “Твоя беттінгова компанія”, яка працювала в Україні під брендом 1хBet, лише після особистого втручання Президента України та Бюро економічної безпеки. Раніше ж у Комісії не помічали російського сліду букмекерської контори.

Попри це букмекери фактично й досі продовжують працювати в Україні - на них не накладені санкції, а майже всі сайти 1xBet доступні для українських гравців.

Українські Національні Новини

Економіка