ukenru
dodomu-do-redaktora-biloruskogo-zmi-priyshli-siloviki-zatrimali-yiyi-donku

Додому до редактора білоруського ЗМІ прийшли силовики: затримали її доньку

 • 11802 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Сьогодні вранці в квартиру одного з редакторів білоруського видання TUT.BY, яке висвітлює ситуацію з протестами у Білорусі та дії опозиції - Галини Уласик - прийшли силовики. Пізніше стало відомо, що затримали її доньку - за підозрою у кримінальній справі про "участь в масових заворушеннях". Про це пише TUT.BY, передає УНН.

"Сьогодні вранці в квартиру одного з редакторів TUT.BY, Галини Уласик, намагалися потрапити силовики... Галина та її дочка встигли повідомити, що в квартиру намагаються потрапити силовики - у них є санкція на обшук. За словами однієї з подруг Валерії, силовики змогли потрапити в квартиру, де жінкам повідомили про порушення кримінальної справи", - повідомило видання.

Згодом, як вказано, двоє людей в цивільному вивели доньку Галини, вона встигла повідомити, що її затримали у межах адміністративного процесу за ст. 23.34 КоАП (участь в масових акціях). "У квартирі проходить обшук, привели понятих", - додали у виданні.

"Як з'ясувалося, дочку редактора TUT.BY Валерію Уласик затримали не тільки по адміністративному процесу за ст. 23.34 КоАП (участь у несанкціонованій акції), але і за підозрою у кримінальній справі про участь в масових заворушеннях", - вказали згодом у виданні.

Також зазначається, що до редактора TUT.BY "питань у силовиків немає". Справа стосується тільки її дочки Валерії, яка була затримана вранці.

Раніше сьогодні, 8 вересня, білоруські прикордонники підтвердили, що білоруську опозиціонерку Колесникову затримано на кордоні з Україною. При цьому двоє її колег по опозиційній Координаційній раді змогли потрапити в Україну.

Раніше із закликом негайного звільнити політв’язнів до влади Білорусі звернулись в ЄС. 

Українські Національні Новини

Новини Світу