ukenru
dodatkovi-karantinni-obmezhennya-v-kiyevi-cherez-deltu-narazi-ne-potribni-ruban

Додаткові карантинні обмеження в Києві через "Дельту" наразі не потрібні - Рубан

 • 29804 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. У Києві на сьогодні не потрібно вводити додаткові карантинні обмеження через штам коронавірусу "Дельта". Про посилення карантинних заходів можна буде говорити в кінці серпня - на початку вересня. Про це журналісту УНН заявив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Цитата:

“На сьогодні обмеження, жорсткі заходи не потребують введення, тому що циркуляція збудника (штаму коронавірусу "Дельта“ — ред.) сьогодні лише була офіційно підтверджена однією з лабораторій”, - сказав Рубан.

Деталі

За його словами, штам коронавірусу “Дельта” циркулює в Україні та всіх країнах пострадянського простору, але не в тих пропорціях, щоб можна було говорити про загрозливу ситуацію.

“Що стосується впровадження обмежень та посилення заходів, то про це можна буде говорити в кінці серпня - на початку вересня, коли люди максимально повернуться з відпускної компанії, й буде спостерігатися підйом захворюваності. Це прогнозовані дати, коли вже необхідно буде впроваджувати посилені заходи”, — розповів Рубан.

Доповнення

22 липня у Департаменті охорони здоров’я Києва повідомили, що шість випадків більш заразного штаму коронавірусу “Дельта” виявили в Олександрівській лікарні Києва. Хворі різного віку — від 21 до 73 років. До цього було відомо про два випадки цього варіанту у Києві та ще два - на Закарпатті.

Раніше Рубан повідомляв, що в Україні варто очікувати погіршення ситуації з поширенням коронавірусу через штам “Дельта” уже з приходом осені.

Водночас, Київ уже розпочав підготовку до третьої хвилі епідемії коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство