ukenru
do-virobnika-oliyi-chumak-priydut-z-perevirkami

До виробника олії "Чумак" прийдуть з перевірками

 • 12069 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У грудні вітчизняні контролери перевірять полтавське підприємство, що входить до складу агрохолдингу "Кернел". Відповідний наказ видала Державна регуляторна служба України, передає УНН.

Йдеться про ПрАТ "Полтавський олійноекстракційний завод". ДСНС перевірить підприємство на предмет дотримання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Своєю чергою, Пенсійний фонд перевірить ПрАТ на дотримання законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кернел" запідозрили у відмиванні грошей

Також на підприємство з перевірками прийде Держекоінспекція. Контролери перевірять дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, у вересні "Кернел" став винуватцем масового отруєння жителів Тернопільської області. Як встановили контролюючі органи, компанія протиправно окропила хімікатами поля на відстані 550 м від житлової забудови. Крім того, у відібраних у компанії зразках соняшника були виявлені гербіциди "Ураган форте", що містять гліфосат.

У березні 2015 року Міжнародне агентство з вивчення раку (МАВР) заявило, що існують "деякі свідчення", що вказують на ймовірність виникнення у людей раку при використанні гербіциду гліфосату, і класифікувало препарат як канцерогенний.

"Кернел", нагадаємо, випускає соняшникову олію ТМ "Чумак", "Щедрий дар", "Стожар".

Компанія належить мільярдерові Андрію Веревському і народному депутату Віталію Хомутинніку. Ніяких офіційних заяв з приводу цього інциденту "Кернел" так і не озвучив.

Українські Національні Новини

Політика