ukenru
do-sudu-skeruvali-spravu-perestrilki-pravookhorontsiv-u-knyazhichakh

До суду скерували справу перестрілки правоохоронців у Княжичах

 • 12840 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Генеральна прокуратура України спрямувала до Броварського міськрайонного суду Київської області обвинувальний акт стосовно службових осіб Нацполіції, які незаконно 4 грудня 2016 року застосували вогнепальну зброю у селі Княжичі на Київщині, внаслідок чого загинули співробітники поліції. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

"Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні затверджено прокурором та 10 квітня 2019 року направлено до Броварського міськрайонного суду Київської області", - повідомили у Генпрокуратурі.

Раніше у ГПУ повідомили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою п’яти службових осіб Національної поліції, якими "організовано та забезпечено незаконне застосування 4 грудня 2016 року вогнепальної зброї у села Княжичі, внаслідок чого від кульових поранень загинули чотири співробітники поліції".

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, а двом з них у вигляді довічного позбавлення волі.

Як повідомляв УНН, у селищі Княжичі Київської області 4 грудня 2016 року в результаті перестрілки між співробітниками поліції охорони та бійцями спецпідрозділу КОРД загинули декілька правоохоронців.

За результатами службового розслідування інциденту у Княжичах 7 офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах, звільнені з Національної поліції України, стосовно ще 9 поліцейських застосовано дисциплінарні стягнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП