ukenru
do-sudu-peredali-pershu-spravu-schodo-domashnogo-nasilstva

До суду передали першу справу щодо домашнього насильства

 • 10229 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. На Прикарпатті прокуратура передала до суду першу справу щодо домашнього насильства. Чоловікові загрожує до 2 років позбавлення волі. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Івано-Франківської області.

"Яремчанський відділ Надвірнянської місцевої прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо 62-річного мешканця села Микуличин за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, протягом 2018-2019 років чоловіка вісім разів було притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, передбачених ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

Однак зловмисник на шлях виправлення не став та неодноразово протягом 2019 року вчиняв домашнє (психологічне) насильство щодо своєї дружини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив порядок ведення реєстру випадків домашнього насильства

За скоєне йому загрожує покарання у виді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Як повідомляв УНН, за рік майже 90 тис. жінок скаржились на домашнє насильство.

Довідково: З 11 січня 2018 року набула чинності норма про обтяжуючі обставини Закону №5294 Про запобігання та протидію домашньому насильству, який Верховна Рада прийняла у грудні 2017 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП