ukenru
do-ptsu-pereyshli-novi-parafiyi

До ПЦУ перейшли нові парафії

 • 14625 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. До помісної Православної церкви України перейшли п’ять нових парафій у різних областях. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані ПЦУ.

За останні дні до ПЦУ приєдналися п’ять парафій з трьох областей – з Тернопільщини, Вінничини та Миколаївщини.

При цьому, громада Миколаївщини стала першою з області, що здійснила перехід до помісної ПЦУ. Також, офіційний веб-портал УПЦКП повідомляє, що перша громада Житомирщини – Свято-Миколаївського храму – вже прийняла рішення про перехід до об’єднаної ПЦУ.

Крім того, релігійна громада Свято-Вознесенської парафії села Оленівка Борзнянського району на Чернігівщині першою в області прийняла рішення про перехід із Московського патріархату до помісної Православної церкви України.

Нагадуємо, у Президента нарахували перехід до ПЦУ близько 70 парафій з УПЦ МП. 

Додамо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика