ukenru
do-pershikh-klasiv-vzhe-zarakhovano-19-tis-malenkikh-kiyan-kmda

До перших класів вже зараховано 19 тис. маленьких киян - КМДА

 • 16512 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Прийом документів до перших класів розпочали всі заклади загальної середньої освіти Києва з дотриманням належних санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов прийому документів. Наразі до перших класів подали документи 19 тис. киян. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу КМДА.

"Цьогоріч пандемія внесла свої корективи у роботу освітніх закладів, але місто має бути готовим до нового навчального року, як у садочках, так і школах. Ми розпочали прийом документів до перших класів Нової української школи і на сьогодні маємо вже близько 19 тисяч поданих заяв. Загалом, за прогнозами, приблизна кількість дітей, які вперше підуть до київських шкіл, – 31,7 тис. учнів", – зазначив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

Також зазначається, що для майбутніх першокласників вже закуплено та доставлено до шкіл:

• понад 11 тис. одномісних парт;

• 53 смарт дошки у комплекті з ноутбуками у Печерському районі, 131 мультимедійний комплекс у Дніпровському та 57 мультимедійних комплексів у Святошинському районах, 88 мультимедійних інтерактивних панелей у Шевченківському районі.

"До 1 вересня 2020 року за кошти міського бюджету заплановано відремонтувати 437 кабінетів для 1-х класів", - додали в КМДА.

Нагадаємо, за інформацією МОН, із наступного навчального року для учнів 5-го і вищих класів 80% програми має бути тільки українською мовою.

Українські Національні Новини

Київ