do-5-rokiv-uvyaznennya-za-derzhzradu-zasudili-zhurnalista-z-khmelnitskoyi-oblasti

До 5 років ув'язнення за держзраду засудили журналіста з Хмельницької області

 • 876223 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Журналіста з Хмельницької області визнали винним у державній зраді та засудили до 5 років позбавлення волі. Чоловік належить до числа проросійських експертів, а також був автором публікацій у пропагандистському інформагентстві росії, інформує УНН з посиланням на сайт Хмельницької обласної прокуратури.

Цитата

"З 2016 року безпосередньо займався "розкруткою" медійних образів поплічників кремля, допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформпросторі. Публічно підтримував окупацію та дії бойовиків на Донбасі. Усі неправдиві матеріали журналіст спочатку погоджував з представниками країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними слідства, журналіст також входить до числа проросійських експертів і політичних оглядачів, які активно співпрацюють з нині підсанкційними українськими ЗМІ, що належали керівнику забороненої політичної партії "ОПЗЖ".Крім цього, зазначають правоохоронці, працював як позаштатний кореспондент та був автором публікацій у державному російському пропагандистському інформагентстві.

Чоловіка визнали винним у державній зраді. Йому призначено покарання - 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла. До вироку суду засуджений перебував під вартою, повідомила прокуратура.

Нагадаємо

Служба безпеки України у середу повідомила, що запровадила перелік російських партій та громадських організацій, які підтримують війну проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі