do-25-kabiv-shchodoby-skydaiut-rosiiany-na-vovchansku-hromadu-kharkivshchyny-politsiia-prodovzhuie-evakuatsiiu-tsyvilnykh

До 25 КАБів щодоби скидають росіяни на Вовчанську громаду Харківщини: поліція продовжує евакуацію цивільних

 • 19330 переглядiв

До 25 російських керованих авіабомб щодня падають на громаду Вовчанська в Харківській області. В результаті чергового обстрілу 11 липня загинули 3 цивільних і ще 8 отримали поранення.

У Вовчанській громаді Харківщини поліцейські продовжують евакуацію цивільних мешканців, попри щоденні обстріли з боку ворожої російської армії. Про це розповідається у сюжеті, який розповсюдили у відділі комунікацій поліції Харківської області, передає УНН.

Деталі

Поліцейські продовжують виконувати обов'язки у постійно обстрілюваній Вовчанській громаді Харківської області – оглядають місце події після чергового обстрілу, документують російські військові злочини, за потреби гасять пожежі, у співпраці з волонтерами займаються евакуацією людей, тварин, надають домедичну допомогу постраждалим.

11 липня їх викликали до селища Білий Колодязь, який зранку обстріляли росіяни: три ворожі керовані авіабомби влучили по житлових будинках, потрощили оселі, перебили лінії електропередачі.

Поки слідчі та поліцейські офіцери громади з’ясовували, чи є поранені, документували наслідки влучань, почали тліти і розгоратися дрова.

Під спекотним сонцем могла спалахнути сильна пожежа. Не роздумуючи, правоохоронці почали підручними засобами – землею, піском гасити вогонь. Їм допомагали місцеві мешканці, які принесли води з криниці

- йдеться у повідомленні.

Водночас чоловіку, який пересувається на милицях, поліція надала медичну допомогу. У постраждалого незначні осколкові поранення.

За словами начальника сектору реагування патрульної поліції у Вовчанську Олексія Харківського, після обстрілу погодилися виїхати дві родини. Він повідомив, що у Білому Колодязі, де до війни проживали близько 4 тис. жителів, а зараз проживає близько 400 осіь, дітей не залишилося. Останні родини з дітьми були вивезені близько трьох тижнів.

Зараз ми будемо евакуйовувати дітей з сіл, які розташовані далі від лінії фронту

- розповів Олексій Харківський.

Ввечері 11 липня російські військові знову завдали авіаудари по селищу Білий Колодязь. Внаслідок влучання ворожих КАБів загинуло троє, зазнали поранень вісім цивільних громадян.

Нагадаємо

Шестеро людей підірвалися на російській розтяжці під час евакуації в селі Стариця Вовчанської громади Харківської області. У трьох з них вибухові поранення, а в трьох - гостра реакція на стрес.

У Вовчанську зафіксовано поодинокі пересування росіян, ворог намагається відновити боєготовність - ОТУВ "Харків"06.07.24, 12:45

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Спека в столиці може тривати до 17 липня

     • 51251 переглядiв