ukenru
dlya-vidpochinku-na-ukrayinskikh-girskolizhnikh-kurortakh-turistiv-zobovyazali-mati-covid-dokument

Для відпочинку на українських гірськолижних курортах туристів зобов'язали мати COVID-документ

 • 15616 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. При поселенні у готель на гірськолижному курорті в Україні туристи відтепер зобов'язані мати COVID-сертифікати, негативні ПЛР-тести або довідку про одужання. Відповідні заходи містяться у постанові №21 головного державного санітарного лікаря України від 1 грудня 2021 року, пише УНН.

Деталі

Згідно з текстом документу, для відвідувачів (клієнтів) гірськолижних курортів на території України запроваджуються наступні правила:

  • на вимогу працівників суб’єктів господарювання надати документи, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби, або документи, що підтверджують вік особи, у разі, якщо, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 09.12.2020 року № 1236, до осіб визначеного віку відповідні протиепідемічні обмеження не застосовуються;
  • перебування в закритих приміщеннях та в місцях загального користування дозволено лише в одягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема захисних масках або респіраторах, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  • дотримуватись респіраторної гігієни та етикету кашлю.

Окрім цього, керівники суб’єктів господарювання (готелів/гірськолижних курортів), відповідно до санітарних вимог, зобов’язуються проводити температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни.

Додамо

Торік гірськолижний курорт у Карпатах називали розсадником коронавірусу. Як вказували у владі, спалах коронавірусної хвороби в Івано-Франківській області, за підрахунками Міністерства охорони здоров’я, розпочався через іноземних туристів, що відвідували гірськолижний курорт "Буковель".

Тим часом, одночасно з новими правилами на курортах у горах, Україна посилює карантинні вимоги. Вони набудуть чинності з 6 грудня. А з 9 грудня в Україні на нові категорії працівників розширюється введена раніше обов’язкова вакцинація.

Українські Національні Новини

Суспільство