ukenru
dlya-aeromedichnoyi-evakuatsiyi-dsns-maye-lishe-dva-gelikopteri-ta-litak

Для аеромедичної евакуації ДСНС має лише два гелікоптери та літак

 • 11038 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Для виконання санітарно-рятувальних операцій та аеромедичної евакуації у Державній службі України з надзвичайних ситуацій знаходяться два гелікоптери та один літак. Про це повідомили у ДСНС у відповідь на інформаційний запит УНН.

Так, ДСНС має два гелікоптери ЄС-145 "Єврокоптер", обладнані аеромедичним устаткуванням та пристосовані для аеромедичної евакуації і санітарно-рятувальних операцій.

Повідомляється, що станом на 12 квітня 2019 року один гелікоптер знаходиться у несправному стані через необхідність виконання капітального ремонту на основних комплектувальних виробах його двигунів.

Крім того, ДСНС має літак Ан-26, модернізований та обладнаний для аеромедичної евакуації.

Зазначається, що на цілодобовому чергуванні постійно знаходяться один гелікоптер ЕС-145 "Єврокоптер" та один літак Ан-26.

В Українському науково-практичному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України додали, що ці повітряні судна знаходяться на аеродромах "Ніжин" (м. Ніжин Чернігівської області) та "Київ" (м. Київ).

Крім того, за даними МВС, у Національній гвардії України по окремій заявці готові до виконання санітарно-рятувальних операцій та аеромедичної евакуації два гелікоптери Мі-8.

Нагадаємо, підрозділи ДСНС переведені на посилений режим несення служби у зв'язку з виборами президента України.

Українські Національні Новини

Суспільство