dim-dlia-patriotiv-peremozhets-konkursu-chas-diiaty-ukraino-stvoryv-prostir-adaptatsii-veteraniv-do-myrnoho-zhyttia

"Дім для патріотів": переможець конкурсу "Час діяти, Україно!" створив простір адаптації ветеранів до мирного життя

 • 17104 переглядiв

У Боярському ліцеї Черкаської області створили "Дім патріота" для допомоги ветеранам та виховання молоді в дусі національної самооборони та патріотизму за рахунок гранту Благодійного фонду "МХП-Громаді" та місцевої підтримки. Заклад оснащений спортивним інвентарем та ресурсами для проведення виховних заходів.

На Черкащині запрацював "Patriot home – дім для патріотів", де ветеранам та ветеранкам допоможуть адаптуватися до мирного життя через патріотичне виховання молоді. Про це повідомляє "МХП-Урожай", передає УНН.

Деталі

Проєкт втілено на базі закладу освіти - опорного закладу "Боярський ліцей" (Лисянська громада, що на Черкащині). Реалізатори проєкту - переможці всеукраїнського конкурсу соціальних ініціатив "Час діяти, Україно".

"На базі закладу освіти на грантові кошти від благодійного фонду "МХП-Громаді" у сумі 100 тис. грн, співфінансування Лисянської громади, участі меценатів та громадськості, облаштували "Patriot home – дім для патріотів". Кімнату укомплектували спортивним інвентарем та сучасною наочністю для проведення уроків із дисципліни "Захист України". Тут шкільна молодь матиме можливість проводити уроки національно-патріотичного виховання, займатися спортом та спілкуватися із ветеранами", - йдеться у повідомленні.

Патріотичне виховання є наскрізним, багатогранним виховним процесом, спрямованим на формування не лише в молоді, а й у всіх громадян підвищення суспільної значущості та поваги до військової служби, мотивації до набуття необхідних компетентностей у сфері безпеки та оборони, переконаний представник благодійного фонду Микола Єфремцев.

"Тому така синергія закладу освіти, ветеранів та громадськості однозначно сприятиме як інтеграції та соціалізації наших захисників, так і випрацюванню нових підходів до національно-патріотичного виховання молоді", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Час діяти, Україно!": на Київщині реалізували проєкт "Безпечна освіта"

 Додамо

Конкурс "Час діяти, Україно!" триває четвертий рік поспіль. Рекордну кількість заявок для участі у конкурсі було подано цього року - 837.

"Цьогоріч активно подавалися ініціативи від благодійних та громадських організацій - це 151 проєкт. Чимало пропозицій націлені на розвиток громадських просторів, освітніх та медичних проєктів, інфраструктури в малих містах та селах. Експерти конкурсного комітету також відзначили ініціативи, що направлені на реабілітацію й збереження традицій та культурної спадщини", - додає керівник національних проєктів благодійного фонду "МХП-Громаді" Володимир Панченко.


Бюджет конкурсу становить майже 13 млн грн. Грантовий конкурс охоплює 12 областей України. Довідка "МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад.

Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.  

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі