deyakim-gromadyanam-ukrayini-izrayil-ta-yegipet-vidmovili-v-evakuatsiyi-iz-sektoru-gazi-posol

Деяким громадянам України Ізраїль та Єгипет відмовили в евакуації із сектору Гази – посол

 • 31800 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. 160 громадян України та дев'ять Молдови евакуювали за вчора та за ніч з Гази. У списках – переважно жінки та діти, утім, були й ті, кому Ізраїль та Єгипет в евакуації відмовив. Про це в ефірі «Радіо Свобода» повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, пише УНН

Деталі

Корнійчук, зауважив, що серед тих, кому зі складеного посольством списку відмовили у виїзді – «громадяни України, палестинці за народженням, які проживали в Газі постійно і скоріш за все мають якесь відношення до «Хамасу». Скільки таких людей – посол не вказав.

Цитата

«Наші списки ізраїльтяни з єгиптянами майже не порізали. Це означає, що безпека перевіряла наявність людей, які є наближеними до «Хамасу», таких майже не виявилося, скоріш за все, оскільки наші списки на 95% не змінилися з моменту, як ми їх подали. Переважно – це жінки і діти. Жінки, які народилися в Україні, але довгий час живуть на території Сектору Гази. І це ті ж люди, яких ми евакуйовували в 2021 році, коли була остання евакуація, тоді вони нам обіцяли, що ніколи більше не повернуться в Газу», – сказав Корнійчук.

Нагадаємо

Евакуація українців із сектора Гази розпочалася 7 листопада. Про це повідомив посол України в Єгипті Микола Нагорний. За його словами процес триватиме кілька днів і, поки не відбулася успішна евакуація, представники посольства не можуть розголошувати деталей.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    Компанія "Аврора" відкрила розподільчий центр у Львові

     • 17605 переглядiв

    Україна розширить співпрацю з американською Westinghouse - Міненерго

     • 15380 переглядiв