ukenru
desyatki-tisyach-lyudey-proyshli-marshami-v-gretskikh-mistakh-vimagayuchi-spravedlivosti-u-zvyazku-iz-smertelnoyu-katastrofoyu-poyizdiv

Десятки тисяч людей пройшли маршами в грецьких містах вимагаючи справедливості у зв'язку із смертельною катастрофою поїздів

 • 716712 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. У середу десятки тисяч людей пройшли маршем в Афінах та інших містах по всій Греції, в рамках 24-годинного загальнонаціонального страйку, на знак протесту проти загибелі 57 людей внаслідок найбільшої в країні аварії поїздів, яка виявила значні недоліки безпеки на залізницях. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Профспілки та студентські асоціації організували демонстрації, тоді як страйки зупинили поромне сполучення з островами та громадський транспорт в Афінах, де в акції протесту взяли участь щонайменше 60 000 осіб.

Понад 20 000 людей приєдналися до мітингів у Салоніках, другому за величиною місті Греції, де спалахнули сутички.

Поліція застосувала сльозогінний газ у південному місті Патри. У центрі міста Лариси, неподалік місця зіткнення поїздів, студенти з чорними повітряними кулями скандували «Немає прибутку в наших життях!».

Страйки зупинили усі національні залізничні перевезення після зіткнення.

Доповнення

Аварія сталася 28 лютого неподалік північного грецького міста Темпе. Пасажирський потяг врізався у вантажний перевізник, що йшов в протилежному напрямку по тій же лінії, і деякі з вагонів, що зійшли з рейок, загорілися.

Начальнику станції було пред'явлено звинувачення у вбивстві з необережності та інших правопорушень, а міністр транспорту країни та високопосадовці залізниці подали у відставку наступного дня після аварії.

За словами нового міністра транспорту Греції Джорджа Герапетрітіса, експерти з безпеки з Німеччини мають приїхати до Греції, щоб дати рекомендації уряду.

Він визнав серйозні упущення в процедурах безпеки в ніч катастрофи.

Українські Національні Новини

Новини Світу