derzhsekretar-ssha-blinken-zmistytyt-fokus-na-ukrainu-na-zustrichi-nato-v-briusseli

Держсекретар США Блінкен зміститить фокус на Україну на зустрічі НАТО в Брюсселі - ЗМІ

 • 23285 переглядiв

На засіданні НАТО в Брюсселі держсекретар США Блінкен зосередиться на Україні та Західних Балканах і обговорить підтримку НАТО України проти російської агресії та підготовку Києва до членства в Альянсі.

Держсекретар США Ентоні Блінкен перемикає свою увагу на Україну і Західні Балкани після зосередженості на війні Ізраїлю проти ХАМАС у секторі Газа. Він візьме учать у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, яке відбудеться 28-29 листопада, повідомляє AP, пише УНН.

Після кількох тижнів напруженої уваги до війни Ізраїлю проти ХАМАС у секторі Газа держсекретар США Ентоні Блінкен перемикає свою увагу на Україну, НАТО і Західні Балкани

- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшу частину останніх півтора місяця Блінкен присвятив кризі в Газі, здійснивши дві поїздки на Близький Схід. Тепер, на тлі ознак того, що угоду про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС, термін дії якої закінчується в понеділок, можуть продовжити, Блінкен вирушає до Брюсселя на зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО.

Як повідомляється, у Брюсселі альянс підтвердить свою підтримку захисту України від вторгнення росії, вивчить шляхи ослаблення напруженості між Косово і Сербією і розгляне підготовку до 75-річчя НАТО наступного року.

У рамках дводенної сесії у вівторок і середу відбудеться перше засідання Ради НАТО-Україна на рівні міністрів закордонних справ - органу, створеного лідерами альянсу на останньому саміті з метою поліпшення співробітництва та координації, а також підготовки Києва до вступу в НАТО.

Доповнення

Міністри НАТО обговорять дестабілізаційні дії росії та проведуть засідання з міністром закордонних справ України Кулебою, зокрема, буде обговорюватися питання щодо реформ для набуття членства в НАТО.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі